post

LIETUVOS MAŽOJO FUTBOLO VAIKŲ IR JAUNUČIŲ ČEMPIONATAS

LIETUVOS MAŽOJO FUTBOLO VAIKŲ IR JAUNUČIŲ ČEMPIONATAS

Nežiūrint į uostamiestį apėmusią profesionalaus futbolo krizę, labai sėkmingai Lietuvos mažojo futbolo vaikų ir jaunučių čempionate šiais metais rungtyniauja Klaipėdos futbolo mokyklos komandos.

Kiekvienoje iš keturių 10-13 metų amžiaus vaikų grupių startavo po 50-60 respublikos kolektyvų. Daugiausiai, net  16 komandų, delegavo Klaipėdos futbolo mokykla. Ir visose amžiaus grupėse mūsų miesto jaunieji futbolininkai pateko į finalines varžybas. Kadangi savo pogrupiuose klaipėdiečiai užėmė pirmąsias vietas, norint patekti į finalines varžybas dar reikėjo įveikti pusfinalių barjerą.

Trylikamečių jaunučių amžiaus grupėje trenerių Rimanto Skersio ir Rimanto Vilavičiaus vadovaujama FM „Baltų“ komanda pusfinalyje be vargo 6:4 ir 10:3 nugalėjo Alytaus SRC. Finalinės varžybos vyks kovo 9-10 d. Jonavoje.

Dvylikamečių vaikų amžiaus grupėje R.Skersio vadovaujamas FM „Baltų“ penketukas pusfinalyje 6:0 ir 5:6 privertė sudėti ginklus Panevėžio futbolo akademiją. Finalinio ketverto varžybos vyks kovo 24-25 d. Kaune.

2001 m. gim. grupėje trenerių Raimondo Vainoro ir Prano Ivaškevičiaus vadovaujama komanda kelyje į finalą susitiko su Vilniaus FK „Granitu“. Pirmąsias rungtynes klaipėdiečiai neįprastame Vilniaus „Sportimos“ futbolo manieže sužaidė 3:3. Atsakomose dramatiškose rungtynėse užfiksuotas klaipėdiečiams naudingas taikus rezultatas 2:2, atvėręs kelią į finalines varžybas, kurios vyks kovo 16-17 d. Marijampolėje.

 

Sėkmė lydėjo ir jauniausius čempionato dalyvius – dešimtmečius vaikus, kuriuos taip pat treniruoja trenerių R.Vainoro ir P.Ivaškevičiaus duetas. Pirmose rungtynėse su Šiaulių futbolo akademija 3:4 teko pripažinti varžovų pranašumą. Tačiau atsakomajame susitikime Klaipėdoje atsirevanšuota 3:2. Dėl svečiuose daugiau pelnytų įvarčių uostamiesčio Futbolo mokyklos moksleiviai ruošis finalinėms varžyboms, kurios vyks kovo 23-24 d. Klaipėdoje.