post

2024 m. LFF II lygos pirmenybių startas

Jau ketvirtą paeiliui sezoną Klaipėdos FM pagrindinė komanda startuos LFF II lygos pirmenybėse. Prieš trejus metus (2021 m. sezone) ypač jauna sudėtimi startavusi klaipėdiečių komanda tarp 20 komandų buvo užėmusi tik 17-ąją vietą, bet per pastaruosius du sezonus įgavusi daugiau patirties Klaipėdos FM ekipa sezoną užbaigdavo pirmoje turnyrinės lentelės pusėje, užimdama septintąsias vietas.

Šiame sezone Klaipėdos FM komandai „žaidėjų auginimo ciklą“ teks pradėti beveik iš naujo, nes lyginant su 2021 m. sezono paraiška, šių metų paraiškoje liko vienintelis žaidėjas (Pijus Dumalakas) iš pirmojo sezono kai pradėta rungtyniauti LFF II lygoje. Ženklus žaidėjų pasikeitimas ir lyginant su praėjusio sezono paraiška – iš praėjusiame sezone registruotų 30 žaidėjų šių metų paraiškoje liko tik 13. Dar didesnė žaidėjų kaita, jei skaičiuosime žaidėjus, kurie LFF II lygos varžybose dalyvavo kaip Elitinių lygų komandų žaidėjai.

Prie sėkmingų pastarųjų sezonų rezultatų stipriai prisidėjo vartininkai Daniel Ali Tek ir Paulius Linkevičius, bet šiame sezone jie jau kitose komandose. Daniel Ali Tek išvyko į Turkijos III-os lygos Nevsehir belediye spor futbolo klubą, o Paulius Linkevičius į Šiaulių FA “Šiauliai” klubą.
Kartu su Pauliumi praėjusio sezono metu į Šiaulius išvyko vienas rezultatyviausių komandos žaidėjų Emilijus Jermolajev, kuris buvo išrinktas ir geriausiu Elitinės jaunimo lygos U18 diviziono žaidėju.
Prie prieš metus į Gargždų “Bangos” futbolo klubą išvykusio Maksimo Andrejevo prisijungė visas būrys Klaipėdos FM auklėtinių bei pagrindinėje komandoje žaidusių žaidėjų – Erik Kirjanov, Matas Ambrazaitis, Gustas Galbuogis, Alvydas Statkus, Dominykas Gerulaitis, Matas Skruibys ir vartininkas Lukas Grinkevičius.

Į Klaipėdos “Neptūno” futbolo klubą per pastaruosius metus taip pat išvyko pagrindinės komandos branduolį sudarę žaidėjai – Arminas Gečas, Vadim Sulžickij, Laurynas Barsteika, Oskaras Lubys, Andrius Norvaišis, Armandas Razvadauskas ir Arnas Kurakinas.

Tad prie komandos vairo išlikusiems vyr. treneriui Algimantui Briauniui ir Tomui Domarkui prieš šį sezoną teko lipdyti komandą praktiškai iš naujo. Į pagrindinės komandos paraišką įtraukti broliai Nikita ir Danila Bondarev, Pijus Dumalakas, Luka Ruškys, Dmitrij Šachraj, Liutauras Tarasovas, Benas Vasiliauskas, Laurynas Žabinskis, Gedas Gustys, Gvidas Maitušis, Gabrielius Lekstutis, Aurentas Negreckis, Deividas Riauka, Deimantas Rumša, Arminas Žaliaduonis, Nikita Toregožin.

Iš Elitinės jaunimo lygos U18 komandos į pagrindinę komandą bus kviečiami Matas Dumalakas, Edgaras Bierontas, Natas Genutis, Jokūbas Jančauskas, Ugnius Krukauskas, Ignas Ališauskas, Vilius Paulauskas, David Serdinskyi, Mantas Bogdanovas, Mantas Dimša, Kasparas Malinauskis, Jokūbas Norkus, Andrej Romanov, Vilius Stonys ir Evaldas Skersis.

Per tris sezonus  Klaipėdos FM komanda sužaidė 84 rungtynes, iš kurių laimėjo 30, lygiosiomis baigė 20 rungtynių ir pralaimėjo 34 rungtynes. Pastarajame sezone Klaipėdos FM surinko geriausią taškų procentą (51 proc.)

Pateikiame rezultatyviausių žaidėjų sąrašą per pastaruosius tris sezonus LFF II lygos varžybose.